Salg av tørrdrakter

Postet av Nesodden kajakklubb den 16. Okt 2022

Klubben fornyer utstyr og selger derfor en del

tørrdrakter som klubben har benyttet i kurssammenheng, til en rimelig pris.

Draktene er i størrelse S, M, L samt noen barnedrakter. 

Torsdag 20/10 kl 18-19:30 i klubbhuset nede på brygga.2 Kommentarer

Full rulle på Nesoddtangen gård!

Postet av Nesodden kajakklubb den 12. Sep 2022

Årets rullekurs er ferdig. Kurset gikk over fire onsdagskvelder i august, med 6 deltagere på Nesoddtangen gård. 

Gruppen jobbet sammen i to eller trespann og hjalp hverandre med teknikken.
Det var en inspirert gjeng som jobbet mye og godt sammen, for det ble øving, terping
 og mye tid i vannet.

Så godt hjulpet av fint vær og god vanntemperatur klarte de fleste og få standard grønnlandsrulle på plass.
Solid innsats fra samtlige !

Instruksjoner:


Jenny forsøker opp-ned padling (som ikke var del av pensum :-) 

Introkurs familier 2022

Postet av Nesodden kajakklubb den 19. Mai 2022

Introkurs familier 2022

Vi gjentar fjorårets tilbud om et tre timers introkurs for familier. Det er beregnet for familier som ønsker å padle på tur sammen. Barn fra 8 til 14 år (født 2008-2014)  kan meldes på sammen med minst én foresatt. Eldre barn kan meldes på våre ordinære introkurs. Dette er altså ikke et barnekurs hvor man sender barn alene. Vi øver blant annet på situasjoner som kan oppstå når man drar på tur, som redning når en voksen havner i vannet, og denne treningen er viktig. Alle må være svømmedyktige. 

På kurset går vi gjennom grunnleggende om utstyret, padlingen og sikkerhet. Dette kurset øker tryggheten ved å dra på padleturer, og gir mestringsfølelse for alle. Har man ikke våttkort fra før, får man det ved slutten av kurset.

OBS: 

Ofte stilt spørsmål: Dersom en voksen har tatt kurs/våttkort tidligere, må de likevel melde seg på og betale kursavgift? Svar: Ja, alle som skal delta må være påmeldt og ha betalt kursavgift. Man kan ikke være "observatør" el. lign., fordi en viktig del av dette kurset er å trene på å padle sammen og på situasjoner som kan oppstå, f. eks. kommunikasjon under kameratredning og formasjonspadling.


Se video fra et av kursene i 2021 (laget av Ian Robertson):


Instruktør: Jørgen m. fl.

Pris: 650,- pr. person (samme pris for voksne og barn)

Tid: Vi setter opp fire kurs.

Lørdag 18. Juni kl. 1100-1400 (Pr. 09.06: Fullt)

Lørdag 18. Juni kl. 1500-1800 (Pr. 09.06: Inntil 4 ledige plasser)

Søndag 19. Juni kl. 1100-1400 (Pr. 09.06: Fullt)

Søndag 19. Juni kl. 1500-1800 (Pr. 09.06: Inntil 3 ledige plasser)

Hvordan bli med? Hvis dere vil være med foregår det på følgende måte:

  1. Fyll ut dette interesseskjemaet innen 31.5. Der oppgir dere hvor mange dere er, og hvilke av kursene som passer. Alle må være registrert som familiemedlemmer for å melde seg på kurs. Informasjon om hvordan man gjør det, finner du på denne siden.

  2. (Kort tid etter tidsfristen setter vi opp gruppene.  Dersom dere får tilbud om plass, får dere link til påmeldingssiden, og har én uke til å gjennomføre påmelding og betaling. (Vi gjør dette av logistiske grunner: Noen melder på få personer og noen mange, og slik sikrer vi at gruppene blir passe store, og at alle familiemedlemmene får plass på samme kurs).

  3. Deretter gir vi fortløpende tilbud om plasser til en evt. venteliste.)

  4. Oppdatert info 09.06.22: Det er pr i dag noen få ledige plasser, se oversikt over. Interessert? Fyll ut interesseskjemaet under punkt 1. for å få link til påmelding.
Åpen dag på Kollektivbrygga

Postet av Nesodden kajakklubb den 1. Mai 2022

Jostein Vorkinn i fritt fall fra selvbygd "stupebrett for kajakk".

 

Lørdag 30. april fra 11–17 hadde Nesodden kajakklubb, Marinreparatørene og Indre Oslofjord Undervannsklubb åpen dag på den gamle kollektivbrygga på Nesoddtangen, for å vise fram brygga, klubbhuset og fortelle om klubbene og hva vi tilbyr. Arbeidet med brygga er bare i startfasen, men klubbhuset er så godt som ferdig.

Programmet besto i kajakkstunts ved Jostein Vorkinn og Jenny Kaatz og tilbud om prøvepadling. Jostein hadde laget et eget "stupebrett for kajakk" og han og Jenny stupte med kajakk utfor brygga! Jostein viste  ulike eskimoruller, blant annet håndrulle (rulle uten åre).

Christine Hannestad, Anne Karine Sandberg og Jenny Kaatz sto for tilbudet om prøvepadling i vika ved Nesoddtangen gård fra 11.30 til 13.30.

Berit Kristin Haugdal og Judith Hazes fra driftsgruppa for klubbhuset, ordnet med de praktiske tingene for arrangementet. Berit sto for steking og servering av vafler + kaffe og saft. Det var gratis og veldig populært. Det ble også servert gratis pølser fra grillen.

Marinreparatørene plukket søppel (sluker, fiskesnøre og fiskegarnrester) på bunnen uten for brygga og Indre Oslofjord Undervannsklubb viste fridykking (dykking uten luftflasker).

Og så var det live band som spilte kul rockemusikk.

Det var ikke veldig mange som kom, men de som kom var nysgjerrige på klubbenes tilbud og koste seg på kollektivbrygga denne lørdagen.