For å gå på kurs må du være medlem i Nesodden kajakklubb

Introkurs (4 timer)

Du lærer grunnleggende redningsteknikk - hva du gjør hvis kajakken din velter og hva du gjør for å hjelpe en annen person som har gått rundt. Dette kalles kameratredning. Du lærer også grunnleggende padleteknikk.

Les mer om Introkurs

Grunnkurs (16 timer)

Grunnkurset i havpadling har tre hoveområder: Du får god trening i å manøvrere kajakken, slik at du kan padle effektivt og mer avslappet. Du får lære redningsøvelser og trene på disse. Har du tatt introkurs fra før, vil grunnkurset både by på flere nye elementer og mer trening. Du behøver ikke å ha tatt introkurs på forhånd, og grunnkurset er et fint sted å starte padlingen. 

Det tredje hovedfokuset i grunnkurset er at vi på dag 2 planlegger og gjennomfører en tur. Det å ha gått gjennom det som trengs for å planlegge og gjennomføre en tur under trygge forhold, gjør at du selv står mye bedre rustet til å dra på turer senere.

Les mer om Grunnkurs

Teknikkurs (16 timer)

Dette kurset kommer etter grunnkurset i padleforbundets kursstige. Det er også på 16 timer og går over to dager.

Les mer om Teknikkurs

På alle våre kurs får du låne tørrdrakt og det utstyret du trenger.

 

Våre instruktører våren 2023

Kent Are Holmen 

NPF Aktivitetsleder Hav.

Kent Are begynte å padle i 2012. Aktivitetslederkurset tok han i Nevlunghavn i 2017 i regi av Nesodden kajakklubb. Kent Are begynte å holde kurs i 2018. 

– Å komme seg ut på fjorden eller innsjøen, å få oppleve stillheten og samtidig komme så nært på dyrelivet som man gjør i en kajakk er bare helt fantastisk. Små turer, lengre turer og turer med telt og overnatting på ei øy gir meg det jeg trenger innimellom jobb og mas.

Å få lov til å holde kurs for engasjerte deltakere er for meg ren glede. Bli med du også, og få muligheten til å oppleve naturen på en behagelig, spennende og miljøvennlig måte.

Marianne Aars

NPF aktivitetsleder Hav

Marianne begynte å padle i 2006

Aktivitetslederkurset tok hun i 2017 i Nevlunghavn i regi av Nesodden kajakklubb. Marianne begynte å holde kurs i 2018 og har holdt 10 introkurs.

– Å være på sjøen i kajakk er helsebot med nærhet til natur og fugleliv. Padling passer for alle; fra rolig rekreasjon til heftig utfordring i vind og sjø - du bestemmer. Med kurs kan du gå gradene. 

Utrolig artig å holde kurs og se den kjappe læringskurven kursdeltakerne har og mestringsfølelsen de får

Jostein Vorkinn

aktivitetsleder NPF

Jostein begynte å padle i 2012. Aktivitetslederkurset tok han utenfor Nøtterøy med Kajakk Nord i 2019.

Jostein starter med å holde kurs i 2020.

– Padling er en utrolig fin rekreasjonsaktivitet som passer for mange og kan utøves hele året. Jeg har hatt mange fine opplevelser på vannet, fra rolige turer på stille vann til action i bølger og brott. Det er et vidt spenn i opplevelsene. Oppfordrer nye medlemmer i klubben til å ta kurs å ha en sikker progresjon i utviklingen.    

Jørgen Moltubak

aktivitetsleder NPF

Jørgen begynte å padle i 2013, og tok både introkurs og grunnkurs gjennom Nesodden kajakklubb.

Aktivitetslederkurset tok han via Kajakk Nord på Værøy i Lofoten i 2018.

Han holdt sine første introkurs i 2019.

– Kajakkpadling har gitt meg mange fine opplevelser, og jeg jobber som kursleder fordi jeg vil hjelpe andre til å begynne å padle. Kajakkpadling kan gi helt unike turopplevelser!

Ulrich Hundhausen

NPF Aktivitetsleder Hav
NPF Aktivitetsleder Livredning Ute

Ulrich begynte å padle i 2009 og tok aktivitetslederkurs hav i 2021 i Nevlunghavn i regi av Nesodden kajakklubb. I tillegg ble Ulrich aktivitetsleder livredning ute i 2022.

– Kajakkpadling er en fantastisk måte å komme seg ut på vannet og kan gjøres på alle nivåer, uansett om en søker fred og ro i naturen eller adrenalin i bølgene. Jeg har truffet mange flotte mennesker i Nesodden kajakklubb, som skaper et flott padlemiljø på halvøya.

Det gir meg stor glede å se hvordan deltakerne i kursene mine knekker koden, blir trygge i kajakken og forstår at noen enkle teknikker gjør padling til en trygg opplevelse.

Jenny Kaatz

aktivitetsleder NPF

Jenny begynte å padle i 2000. Aktivitetslederkurset tok hun i 2021 i Nevlunghavn i regi av Nesodden kajakklubb. Jenny begynte å holde kurs i 2022.

– Padling gir meg frihetsfølelse. Jeg trives i krevende bølger og på blikkstille sjø, og liker de store variasjonene padling kan by på. Fjorden i alle årstider, stille turer i ensomhet og hyggelige fellesturer. Og så koser jeg meg med iherdig rulletrening.

Å holde kurs er inspirerende og gir meg stor glede. Det er en fin opplevelse å se utviklingen til deltakerne å se hvordan padlegleden tar form!