Årets høsttur (25. sept.) gikk til Befalsboligen på Bergholmen.

Postet av Styret i NKK den 30. Sep 2021

13 glade deltagere startet fra Fagerstrand i strålende solskinn og blank sjø.

Vi krysset over til Håøya og padlet vestsiden. Godt over halvveis hadde vi en god pause (bilde) og så padlet vi videre til Bergholmen hvor vi installerte oss i Befalsboligen.

Etter en kort padletur til sydspissen på Håøya gikk vi i land, og gikk "topptur" i mye busk og kratt med Kent Are og Stein i front, som fant "stien" opp.

Vi fikk flott utsikt over fjorden, samt sett minnestein over falne soldater fra 2. verdenskrig og rester av Håøya Fort fra slutten av 1800 tallet.

Så bar det ned igjen og tilbake til Bergholmen. Liselotte stod for menyen, med masse god mat.

Det ble servert bruschetta til forrett, pasta med blåskjell til hovedrett og panna cotta og eplekake (Christine) til dessert.

Kvelden ble avsluttet med bålkos med Kent Are som bålsjef, og en gjeng padlet rundt Bergholmen og fikk sett masse morild.

Dagen etter startet vi med frokost og rydding før turen hjemover via Oscarsborg. Været var overskyet, men vindstille og fortsatt blank sjø.

Vi tok en pause på nord på Hallangen, Marikova, før en fornøyd gjeng ankom Fagerstrand.

Alle var enige om at det hadde vært en fin tur 😊

16 timers livredningskurs ute for turledere og instruktører

Postet av Styret i NKK den 24. Sep 2021

Instruktør Heidi Gimnes og ivrige kursdeltakere på den gamle kollektivbrygga på Nesoddtangen.

 18. og 19. september hadde vi livredningskurs for instruktører og turledere i Nesodden kajakklubb. Kurset hadde 7 deltakere. Innholdet i kurset var blant annet:

  • Teori, drukning (inne)
  • Vurdere risiko av vannaktiviteter ute 
  • Kasteline (på land)
  • Enkelt søk i vann (tørrdrakt)
  • Førstehjelp (innendørs)
  • Hypotermi (sterk nedkjøling)
  • Sporløs ferdsel

Det var Norges padleforbund (NPF) som betalte kurset for oss. Grunnkurs livredning inngår i en ny kursstige i NPFs kursopplegg. Kursstigen består av Introduksjonskurs (4 t), Grunnkurs (16 t), Førstehjelpskurs (16 t) og Aktivitetslederkurs (16 t). Det er Norges Padleforbund (NPF), Redningsselskapet (RS) og Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU)som har utviklet kursstigen i samarbeid.

En av grunnene til at kurset ble veldig vellykket, i tillegg til en kjempefin gjeng som hadde meldt seg på kurset og en trygg og erfaren instruktør, var at vi nå har kjempefine klubblokaler rett på brygga med undervisningslokaler, garderobe og muligheter for å skylle og henge opp drakter og utstyr. 

Tidligere har vi hatt livredningskurs i basseng. Med dette kurset får våre instruktører og turledere en mer realistisk erfaring som gjør det enda tryggere å være med på arrangementer i Nesodden kajakklubb.

Her kan du lese mer om den nye kursstigen i livredning ute, Norges padleforbund
Rapport/lite skriv om ryddeturen til Søndre Skjælholmen 12.09.21

Postet av Styret i NKK den 20. Sep 2021

Vi var fire padlere hvorav to i dobbeltkajakken, og en båtfører (som har vært med tidligere ryddeturer da også ornitolog var med).
Vi startet turen i nydelig vær og vannet var rolig. Det ble nokså varmt med tørrdrakten på, men ikke ubehagelig. Litt vanskelig å holde kursen rett - fra bak i dobbeltkajakken. Det ble noen meter ekstra tur av sikksakkpadlingen, som heldigvis ikke påvirket padlegleden.
Ved ankomst på Søndre Skjælholmen var det påfallende at alt var mye mindre grønt og frodig enn i fjor på samme tid på året (pga varmen og lite nedbør den siste tiden). Vi tok først en pause med litt mat og drikke, medbrakt og litt fra NKK. De gode samtalene som hadde startet før vi kom oss på vannet på Oksval fortsatte vi med også mens vi ryddet.
Til tross for at det ved første blikk så ganske rent og ryddig ut på øya, fant vi "litt av hvert" - noe som også bildet viser. 
Mest påfallende: Større antall døde sjøfugl og (som forventet (?), mye isopor... gjemt under stokker, mellom sprekker og blant vegetasjon. Og det ligger fremdeles mye igjen. Kanskje vi rekker en tur til i år?
Da vi gjorde oss klar til å padle tilbake hørte vi litt torden et godt stykke fra oss, som vi vurderte som trygg for å krysse over. Og så kom regnet, som vi som padlet opplevde som gøy! Stille på vannet - og regn rett ned. Nå var det perfekt med tørrdrakten på. Vi hadde god fart og hadde også byttet plass i dobbeltkajakken, slik at det ble en "bedre" kurs. 
Etter all rydding av utstyr hadde det blitt fint vær igjen, solen var der igjen og to av oss badet på Oksval.
Vi gleder oss til neste rydding! Er du også med da?


Judith Hazes

 
Ny opplagssted for kajakker på Oksval

Postet av Styret i NKK den 2. Jun 2021

Kajakkene på Oksval er nå flyttet fra veggen på bryggehuset til nytt stativ øst for parkeringsplassen nede ved båthavna.

Her finnes nå to stativer hvorav det ene stativet vil være forbeholdt klubbens kajakker og det andre vil være for privat kajakker som flyttes ned fra containeren på øvre parkeringsplassen.
Containeren som klubben disponerer på øvre parkeringsplass vil bli fjernet i løpet av sommeren.  

Det er opparbeidet en gangvei/sti på østsiden av parkeringsplassen fram til stativene. Bruk denne for å frakte kajakkene fram og tilbake framfor å gå over parkeringsplassen og bulke bilene der.Image Caption

 
Ventetid på kursplasser

Postet av Styret i NKK den 20. Mai 2021

Har du lyst å bli medlem for å delta på kurs? Da må du påregne ventetid. Foreløpig setter vi opp ett grunnkurs i juli, og kommer i gang med kurssesongen igjen fra august. pga ferieavvikling. Vi har hatt veldig stor pågang, og samtlige kurs før St Hans er snart helt fulltegnet. Følg med på nettsiden for nye kurs.