Rapport/lite skriv om ryddeturen til Søndre Skjælholmen 12.09.21

Postet av Styret i NKK den 20. Sep 2021

Vi var fire padlere hvorav to i dobbeltkajakken, og en båtfører (som har vært med tidligere ryddeturer da også ornitolog var med).
Vi startet turen i nydelig vær og vannet var rolig. Det ble nokså varmt med tørrdrakten på, men ikke ubehagelig. Litt vanskelig å holde kursen rett - fra bak i dobbeltkajakken. Det ble noen meter ekstra tur av sikksakkpadlingen, som heldigvis ikke påvirket padlegleden.
Ved ankomst på Søndre Skjælholmen var det påfallende at alt var mye mindre grønt og frodig enn i fjor på samme tid på året (pga varmen og lite nedbør den siste tiden). Vi tok først en pause med litt mat og drikke, medbrakt og litt fra NKK. De gode samtalene som hadde startet før vi kom oss på vannet på Oksval fortsatte vi med også mens vi ryddet.
Til tross for at det ved første blikk så ganske rent og ryddig ut på øya, fant vi "litt av hvert" - noe som også bildet viser. 
Mest påfallende: Større antall døde sjøfugl og (som forventet (?), mye isopor... gjemt under stokker, mellom sprekker og blant vegetasjon. Og det ligger fremdeles mye igjen. Kanskje vi rekker en tur til i år?
Da vi gjorde oss klar til å padle tilbake hørte vi litt torden et godt stykke fra oss, som vi vurderte som trygg for å krysse over. Og så kom regnet, som vi som padlet opplevde som gøy! Stille på vannet - og regn rett ned. Nå var det perfekt med tørrdrakten på. Vi hadde god fart og hadde også byttet plass i dobbeltkajakken, slik at det ble en "bedre" kurs. 
Etter all rydding av utstyr hadde det blitt fint vær igjen, solen var der igjen og to av oss badet på Oksval.
Vi gleder oss til neste rydding! Er du også med da?


Judith Hazes

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.