For å gå på kurs må du være medlem i Nesodden kajakklubb

Introkurs (3 timer)

Du lærer grunnleggende redningsteknikk - hva du gjør hvis kajakken din velter og hva du gjør for å hjelpe en annen person som har gått rundt. Dette kalles kameratredning. Du lærer også grunnleggende padleteknikk.

Les mer om Introkurs

Grunnkurs (16 timer)

Grunnkurset i havpadling har tre hoveområder: Du får god trening i å manøvrere kajakken, slik at du kan padle effektivt og mer avslappet. Du får lære redningsøvelser og trene på disse. Har du tatt introkurs fra før, vil grunnkurset både by på flere nye elementer og mer trening. Du behøver ikke å ha tatt introkurs på forhånd, og grunnkurset er et fint sted å starte padlingen. 

Det tredje hovedfokuset i grunnkurset er at vi på dag 2 planlegger og gjennomfører en tur. Det å ha gått gjennom det som trengs for å planlegge og gjennomføre en tur under trygge forhold, gjør at du selv står mye bedre rustet til å dra på turer senere.

Les mer om Grunnkurs

Teknikkurs (16 timer)

Dette kurset kommer etter grunnkurset i padleforbundets kursstige. Det er også på 16 timer og går over to dager.

Les mer om Teknikkurs

På alle våre kurs får du låne tørrdrakt og det utstyret du trenger.

 

Våre instruktører våren 2020

Kent Are Holmen 

aktivitetsleder NPF

Kent Are begynte å padle i 2012. Aktivitetslederkurset tok han i Nevlunghavn i 2017 i regi av Nesodden kajakklubb. Kent Are begynte å holde kurs i 2018. 

– Å komme seg ut på fjorden eller innsjøen, å få oppleve stillheten og samtidig komme så nært på dyrelivet som man gjør i en kajakk er bare helt fantastisk. Små turer, lengre turer og turer med telt og overnatting på ei øy gir meg det jeg trenger innimellom jobb og mas.

Å få lov til å holde kurs for engasjerte deltakere er for meg ren glede. Bli med du også, og få muligheten til å oppleve naturen på en behagelig, spennende og miljøvennlig måte.

Marianne Aars

aktivitetsleder NPF

Marianne begynte å padle i 2006

Aktivitetslederkurset tok hun i 2017 i Nevlunghavn i regi av Nesodden kajakklubb. Marianne begynte å holde kurs i 2019 og har holdt 7 introkurs.

– Å være på sjøen i kajakk er helsebot med nærhet til natur og fugleliv. Padling passer for alle; fra rolig rekreasjon til heftig utfordring i vind og sjø - du bestemmer. Med kurs kan du gå gradene.

Jostein Vorkinn

aktivitetsleder NPF

Jostein begynte å padle i 2012. Aktivitetslederkurset tok han utenfor Nøtterøy med Kajakk Nord i 2019.

Jostein starter med å holde kurs nå i 2020.

– Padling er en utrolig fin rekreasjonsaktivitet som passer for mange og kan utøves hele året. Jeg har hatt mange fine opplevelser på vannet, fra rolige turer på stille vann til action i bølger og brott. Det er et vidt spenn i opplevelsene. Oppfordrer nye medlemmer i klubben til å ta kurs å ha en sikker progresjon i utviklingen.    

Jørgen Moltubak

aktivitetsleder NPF

Jørgen begynte å padle i 2013, og tok både introkurs og grunnkurs gjennom Nesodden kajakklubb.

Aktivitetslederkurset tok han via Kajakk Nord på Værøy i Lofoten i 2018.

Han holdt sine første introkurs i 2019.

– Kajakkpadling har gitt meg mange fine opplevelser, og jeg jobber som kursleder fordi jeg vil hjelpe andre til å begynne å padle. Kajakkpadling kan gi helt unike turopplevelser!