For å gå på kurs må du være medlem i Nesodden kajakklubb

Introkurs (3 timer)

Du lærer grunnleggende redningsteknikk - hva du gjør hvis kajakken din velter og hva du gjør for å hjelpe en annen person som har gått rundt. Dette kalles kameratredning. Du lærer også grunnleggende padleteknikk.

Les mer om Introkurs

Grunnkurs (16 timer)

Grunnkurset inneholder det samme som introkurset, men fokuserer i mye større grad på padling og håndtering av kajakk. Du lærer flere redningsteknikker, mer om sikkerhet og mer om padling og ulike padleteknikker. Det er ingen formelle krav til den som skal ta grunnkurs. Men det kan være en fordel at du enten har tatt introkurs eller har litt padleerfaring.

Tror du selv at du ikke vil ha noe problem med å gjennomføre et 16 timers kurs over to dager der det blir en del padling og trening på å komme seg opp i kajakken etter at man har gått rundt, så kan du ta kontakt med instruktøren og så kan dere sammen vurdere om det er grunnkurs eller introkurs som passer best for deg. 

Les mer om Grunnkurs

Teknikkurs (16 timer)

Dette kurset kommer etter grunnkurset i padleforbundets kursstige. Det er også på 16 timer og går over to dager.

Les mer om Teknikkurs

På alle våre kurs får du låne tørrdrakt og det utstyret du trenger.

 

Våre instruktører våren 2020

Kent Are Holmen 

aktivitetsleder NPF

Kent Are begynte å padle i 2012. Aktivitetslederkurset tok han i Nevlunghavn i 2017 i regi av Nesodden kajakklubb. Kent Are begynte å holde kurs i 2017. Han har holdt 17 introkurs og 8 grunnkurs.

– Å komme seg ut på fjorden eller innsjøen, å få oppleve stillheten og samtidig komme så nært på dyrelivet som man gjør i en kajakk er bare helt fantastisk. Små turer, lengre turer og turer med telt og overnatting på ei øy gir meg det jeg trenger innimellom jobb og mas.

Å få lov til å holde kurs for engasjerte deltakere er for meg ren glede. Bli med du også, og få muligheten til å oppleve naturen på en behagelig, spennende og miljøvennlig måte.

Marianne Aars

aktivitetsleder NPF

Marianne begynte å padle i 2006

Aktivitetslederkurset tok hun i 2017 i Nevlunghavn i regi av Nesodden kajakklubb. Marianne begynte å holde kurs i 2019 og har holdt 7 introkurs.

– Å være på sjøen i kajakk er helsebot med nærhet til natur og fugleliv. Padling passer for alle; fra rolig rekreasjon til heftig utfordring i vind og sjø - du bestemmer. Med kurs kan du gå gradene.

Jostein Vorkinn

aktivitetsleder NPF

Jostein begynte å padle i 2012. Aktivitetslederkurset tok han utenfor Nøtterøy med Kajakk Nord i 2019.

Jostein starter med å holde kurs nå i 2020.

– Padling er en utrolig fin rekreasjonsaktivitet som passer for mange og kan utøves hele året. Jeg har hatt mange fine opplevelser på vannet, fra rolige turer på stille vann til action i bølger og brott. Det er et vidt spenn i opplevelsene. Oppfordrer nye medlemmer i klubben til å ta kurs å ha en sikker progresjon i utviklingen.    

Jørgen Moltubak

aktivitetsleder NPF

Jørgen begynte å padle i 2013, og tok både introkurs og grunnkurs gjennom Nesodden kajakklubb.

Aktivitetslederkurset tok han via Kajakk Nord på Værøy i Lofoten i 2018.

Han holdt sine første introkurs i 2019.

– Kajakkpadling har gitt meg mange fine opplevelser, og jeg jobber som kursleder fordi jeg vil hjelpe andre til å begynne å padle. Kajakkpadling kan gi helt unike turopplevelser!

Levert av IdrettenOnline