Grunnkurs havpadling

Generell informasjon til deltagere på grunnkurs havpadling i Nesodden kajakklubb

Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken. Grunnkurset inneholder det samme som introkurset, men fokuserer i mye større grad på padling og håndtering av kajakk.

Kursinnhold

• Løfte, bære, sjøsette og entre kajakken
  • Effektiv fremoverpadling
  • Bakoverpadling og stopp.
  • Sideveis forflytning av kajakken.
  • Lavt støttetak.
  • Styretak (bak).
  • Sving (sveipetak og styretak).
  • Ilandstigning.
  • Sikring av kajakk etter ilandstigning
  • Kameratredning
  • Introduksjon til egenredning
  • Skadeforebygging
  • Planlegging av enkel tur som skal gjennomføres
  • Generell sikkerhet og grunnleggende sjømannskap
  • Generelt om friluftsliv og Allemannsretten
  • Sporløs ferdsel
  • Kjennskap til lokale padleforhold

Kajakk og utstyr

Til kurset brukes følgende utstyr, klubben har dette, men hvis du har eget anbefaler vi at du bruker det så du får øvelse i det utstyret du kommer til å bruke mest.

• Havkajakk
  • Padlevest
  • Sprut trekk
  • Åre
  • Tørrdrakt
  • Neoprensko

Påkledning

• Klubben har tørrdrakter til kursdeltagere som vi bruker hele året.
  • Det er mye bading på kurset og draktene kan lekke litt, så ta med ekstra skift. Under tørrdrakten brukes vanlig treningstøy.
  • Hvis det er kaldt i vannet trengs det varme klær. Det er lurt å ha på ullundertøy.
  • Under tørrrdakten skal det ikke brukes beltespenner, klokker etc, det kan lage hull.
  • Pass på å dra glidelåsene helt igjen på tørrdrakten!

Krav

• Svømmedyktig
  • Fra 14 år
  • Medlem i Nesodden kajakklubb

Mat og drikke

Ta med mat og drikke, det går mye energi i løpet av kurset.

Instruktører

Klubbens kursinstruktører har som minimum tatt aktivitetslederkurs på våttkortstigen og er godkjent av Norges padleforbund til å holde kurset.

Kr. 1300 + betalingsgebyr*.

Helse

Alle kursdeltagere må fylle ut egenerklæring for helse som leveres til instruktør. Erklæringen makuleres etter kurset.

Egenerklæring helse

*Betalingsgebyr

Betalingsgebyret er den betalingen betalingsformidleren skal ha. Du kan velge to alternative betalingsmåter.

Velger du "Visa/Mastercard" er betalingsgebyret 5,25 prosent av summen du skal betale. For grunnkurs blir det kr. 68.

Velger du "Faktura" som betyr at du betaler i nettbanken din, er det et fast gebyr på kr. 14 uavhengig av beløpets størrelse.